Over Ons

Waarom ROtidag?

Tijdens de opening in 2020 introduceerden wij de rotiplatter in ons restaurant. Deze ‘shared dining’ ervaring met roti viel zo goed in de smaak bij onze gasten dat we onze roti een prominente plaats hebben gegeven in ons arsenaal. ‘ROTIDAG’ was geboren en nu kun jij samen met je familie en vrienden genieten van de Rotidag Beleving.

Houd onze socials goed in de gaten voor updates van upcoming Rotidagen! en mis het niet!

MEer Over Rotidag
Wat is Roti?
Een roti of chapati is een ongerezen rond of ovaal platbrood dat zijn oorsprong heeft op het Indisch subcontinent. Het is een basisvoedingsmiddel dat veel geconsumeerd wordt in India, Nepal, Bangladesh, Pakistan, Sri Lanka, Oost-Afrika en op de Caraïbische eilanden. In Suriname en Nederland wordt met roti niet alleen het brood maar vaak ook de combinatie met curry van vlees, groenten en ei bedoeld. Dit wordt niet meer alleen door Hindoestanen gegeten, maar is geliefd onder alle bevolkingsgroepen. In Nederland is het een populair afhaalgerecht geworden sinds de emigratiegolven van Suriname naar Nederland in het midden van de jaren zeventig. Roti’s worden gemaakt van volkorenmeel – bekend als attameel – dat met water tot een deeg wordt gemengd, eventueel onder toevoeging van zout. Ze worden gebakken op een platte of soms zelfs gebolde verwarmde ronde plaat, een tava genoemd.[1] Dit soort platte broden komen reeds voor in het neolithicum. In het gebied waarin nu Noord-India en Zuid-Pakistan zijn gelegen, begon deze periode rond 7000 v.Chr. De Indiase roti-varianten van roti genieten een toenemende populariteit in alle landen waar zich groepen Indiase immigranten hebben gevestigd: Canada, Guyana, Maleisië, Suriname, Trinidad en Tobago, Verenigd Koninkrijk enz.

Upcoming Events

BEKIJK DE VERSCHILLENDE ROTI EVENEMENTEN IN NEDERLAND

Sat Mar 9
2024

Kom en geniet met ons mee tijdens Rotidag XL in Reeuwijk! 

Sun Mar 10
2024

Kom en geniet met ons mee tijdens Rotidag XL in Reeuwijk!